Nieuws & Media

Lees Renault Persberichten


ZERO-EMISSION STADSAUTO'S VAN RENAULT GAAN IN HET FRANSE FLINS IN PRODUCTIE

 

Renault heeft besloten de toekomstige zero-emission elektrische stadsauto in de fabriek van Flins in de Parijse regio te gaan produceren. De Zoé Z.E. Concept die in Frankfurt werd gepresenteerd, vormt de basis voor deze nieuwe auto.

Renault heeft vanwege de knowhow en de uitstekende prestaties gekozen voor Flins als productiesite voor deze elektrische auto. Deze fabriek is onder meer gespecialiseerd in de productie van B-segment auto’s (Clio Campus en de nieuwe Clio). Een doorslaggevende factor was ook de wens van Renault om auto’s dichter bij de markt – lees: de Europese – te gaan produceren ter bevordering van de logistiek. Daarmee wordt de fabriek in Flins de belangrijkste schakel in de keten voor de elektrische auto’s van Renault voor de productie van het gamma elektrische auto’s en ook de productie en recycling van accu’s.

De productie start in 2012. Deze multifunctionele stadsauto zal naar schatting in Europa gaan zorgen voor twee derde van de verkoop van elektrische auto’s van de Groep.

Tevens wordt Frankrijk het centrum voor het zero-emission beleid van Renault, aangezien de Groep momenteel de toekomstige elektrische auto’s ontwerpt in het Technocentre van Guyancourt en de zero-emission stadsauto zal gaan produceren in Flins. Daarnaast heeft Renault een intentieverklaring getekend met Nissan, de CEA (Commissariat à l’Energie Atomique – Franse commissie voor nucleaire energie) en het F.S.I. (Fonds Stratégique d’Investissement – Strategisch fonds voor investeringen) voor de oprichting van een Franse joint venture voor diepgaand onderzoek naar en industrialisatie en recycling van accu’s voor elektrische auto’s.

Renault is zich duidelijk bewust van de kansen die duurzame mobiliteit biedt en heeft dan ook besloten een compleet gamma zero-emission elektrische auto’s vanaf 2011 massaal en voor redelijke prijzen op de markt te gaan brengen.

OVERIGE RENAULT PERSBERICHTEN

22-04-2014
Clio Cup Benelux: Bleekemolen dubbelt in Zandvoort!
11-04-2014
Nieuwe Renault Trafic
10-04-2014
Renault in hoofdrol op Concours d’élégance Paleis Het Loo
09-04-2014
Thuisbezorgd.nl zet elektrische Renault Twizy Cargo in
04-04-2014
Winnend ontwerp Renault Design Award gerealiseerd
28-03-2014
Herwers Groep verkozen tot Renault Dealer of the Year 2013
26-03-2014
Renault introduceert Clio Série Limitée Night & Day
25-03-2014
Klanten wereldwijd tevreden over Renault Kangoo Z.E.
20-03-2014
Renault introduceert Scénic Série Limitée R-Cinéma