Nieuws & Media

Lees Renault Persberichten


ZERO-EMISSION STADSAUTO'S VAN RENAULT GAAN IN HET FRANSE FLINS IN PRODUCTIE

 

Renault heeft besloten de toekomstige zero-emission elektrische stadsauto in de fabriek van Flins in de Parijse regio te gaan produceren. De Zoé Z.E. Concept die in Frankfurt werd gepresenteerd, vormt de basis voor deze nieuwe auto.

Renault heeft vanwege de knowhow en de uitstekende prestaties gekozen voor Flins als productiesite voor deze elektrische auto. Deze fabriek is onder meer gespecialiseerd in de productie van B-segment auto’s (Clio Campus en de nieuwe Clio). Een doorslaggevende factor was ook de wens van Renault om auto’s dichter bij de markt – lees: de Europese – te gaan produceren ter bevordering van de logistiek. Daarmee wordt de fabriek in Flins de belangrijkste schakel in de keten voor de elektrische auto’s van Renault voor de productie van het gamma elektrische auto’s en ook de productie en recycling van accu’s.

De productie start in 2012. Deze multifunctionele stadsauto zal naar schatting in Europa gaan zorgen voor twee derde van de verkoop van elektrische auto’s van de Groep.

Tevens wordt Frankrijk het centrum voor het zero-emission beleid van Renault, aangezien de Groep momenteel de toekomstige elektrische auto’s ontwerpt in het Technocentre van Guyancourt en de zero-emission stadsauto zal gaan produceren in Flins. Daarnaast heeft Renault een intentieverklaring getekend met Nissan, de CEA (Commissariat à l’Energie Atomique – Franse commissie voor nucleaire energie) en het F.S.I. (Fonds Stratégique d’Investissement – Strategisch fonds voor investeringen) voor de oprichting van een Franse joint venture voor diepgaand onderzoek naar en industrialisatie en recycling van accu’s voor elektrische auto’s.

Renault is zich duidelijk bewust van de kansen die duurzame mobiliteit biedt en heeft dan ook besloten een compleet gamma zero-emission elektrische auto’s vanaf 2011 massaal en voor redelijke prijzen op de markt te gaan brengen.

OVERIGE RENAULT PERSBERICHTEN

Renault toont nieuwe innovaties
11-12-2014
Clio Cup Benelux gaat verder in 2015!
27-11-2014
Renault-Nissan Alliantie verkoopt 200.000ste elektrische auto
26-11-2014
Renault is partner van overheid voor emissievrije stadsdistributie
24-11-2014
Renault ZOE te leasen bij milieuorganisatie Natuur & Milieu
18-11-2014
Renault R-Link beste volgens Consumentenbond
13-11-2014
Renault Private Lease: zorgeloos en helder
11-11-2014
HNTM-winnares Nicky Opheij wint gloednieuwe Renault Twingo
29-10-2014
Personenvervoerders nieuwe Renault Trafic en Master nu te koop
29-10-2014